H65 Höör – DHC Sokol Poruba – Challenge Cup

Nej, dessa två senaste matcherna har inte varit bra för hjärtat. Inte någonstans. Och då sa jag ändå till tjejerna nere i Tjeckien efter matchen att de inte fick göra så mot mig. Med minsta möjliga marginal tar de sig vidare till kvartsfinalen i Challenge Cup. Fler mål på bortaplan fick avgöra och det var tack vare Jannikes fina räddning med tio sekunder kvar, annars har det blivit respass. Jag vet inte riktigt vem man ska dela ut ris och ros till efter denna matchen. Nina får såklart ha en ros efter ytterligare åtta mål. Hon ligger nu på sjunde plats i skytteligan med sina 23 mål, trots att hon missade bortamatchen i Holland pga migrationsverksstrul. Rebecka Lindberg kan också få en. Hon gjorde en bra första halvlek. Andra halvlek har jag ärligt talat dålig koll på. Jag ställde mig nämligen på försvarssidan för att få några bra jubelbilder. Det visade sig att H65 knappt skulle göra ett enda mål under en tiominutersperiod. Och när de väl gjorde det så var det Jennie och Rebecka som gjorde mål… och de firar inte direkt. Rebecka har full fokus på byte anfall/försvar med Roxå och Jennie springer tillbaka till försvaret.

Nu har alla åttondelsfinaler spelats klart. Möjliga motståndare till nästa omgång är:

  • Union Mios Biganos-Begles (FRA)
  • DHC Slavia Praha (CZE)
  • Issy Paris Hand (FRA)
  • H.V. Quintus (NED)
  • PO SC Galytchanka-Lviv (UKR)
  • HC BMS Milenium (SRB)
  • Ardesen GSK (TUR)

Vem hoppas du på? Lottningen sker nog nästa vecka, eller veckan därpå. Äh, det märker vi.

Lite artiklar från gårdagen.

CC: H65 Höör vidare till kvartsfinal (Svensk Handboll)
En fantastisk laginsats bäddade för vidareavancemang i Challenge cup för H65 Höör. “Det behöver inte vara snyggt”, sa en lättad lagkapten Jonna Linnéll efter uddamålsförlusten. “Det viktigaste är att vi är vidare”.

H65 vidare trots förlust (Skånska Dagbladet)
Trots förlust med 22-23 hemma mot tjeckiska Sokol Poruba är H65 klart för kvartsfinal i Challenge Cup. Dubbelmötet slutade totalt 47-47, men skånskorna gjorde flest bortamål.

H65 klart för kvartsfinal i Challenge Cup (Sydsvenskan)
Förlust med uddamålet 22-23 hemma i Björkvikshallen mot Sokol Poruba från Tjeckien. Ändå är H65:s handbollsdamer klara för kvartsfinal i Challenge Cup.

Så till bilderna. Personligen gillar jag den allra sista bäst. Lyckan och lättnaden i Jannike går inte att ta miste på.

_MG_0066 _MG_0085 _MG_0088 _MG_0113 _MG_0120 _MG_0130 _MG_0154 _MG_0159 _MG_0164 _MG_0171 _MG_0193 _MG_0209 _MG_0212 _MG_0245 _MG_0253 _MG_0264 _MG_0273 _MG_0275 _MG_0282 _MG_0284 _MG_0314 _MG_0324

Lämna ett svar