Skövde HF – H65 Höör – Kvartsfinal 1/5

Kvartsfinal ett av, potentiellt, fem är nu avklarad. Första halvlek såg lite svajig ut. Ungefär som om tjejerna inte hade värmt klart ännu. Som mest låg de under med fyra mål och i flera omgångar dessutom. Halvtidsresultat visar dock att de skärpte till sig lite i slutet, 15-14. I andra halvlek vaknade dock hela laget till, gick om och drog iväg. Slutresultatet skrevs till 24-29. Bra idag var bl.a. Marie Wall, som trots att hon missade en del frilägen fick fem strutar. Jessica Ryde hade några riktigt bra perioder i målet. Rebecka Lindberg slet som ett djur på linjen, som vanligt. Satte fyra egna mål och fixade en straff eller två till Nina. Och sist men inte minst Mia Rej som smällde in sju bollar idag och gjorde lite som hon ville på planen.

Då undertecknad fick äran att få följa med i spelarbussen idag kan jag, exklusivt, avslöja att segerfirandet bestod av baguetter, klagande över att Fredde köpt Pepsi Max istället för Coca Cola och allsång till Mama Mia. Vi kan väl säga att den filmen valdes för att just Mia blev vald till matchens lirare, även om det är en sanning med modifikation… eller helt fabricerad för att vara ärlig.

720 personer tyckte att en kvartsfinal i Skövde Arena var värt att besöka. En riktigt bra siffra. Trots det hördes den handfull tillresta ”H65 Fanaticos”-klacken mest av alla. De överröstade så mycket att trumslagaren i Skövdes klack helt enkelt gav upp. Synd att killarna inte kan organisera sig lite bättre och göra sina framträdanden till ett stående event, åtminstone på hemmaplan.

Passar även på att klargöra några saker igen. Uttagningen av de som jag personligen tycker har gjort en bra match speglar inte på något sätt verkligheten. Så om du undrar varför jag/den inte är med så beror det på att jag ser i stort sett hela matchen genom kamerasökaren och har rätt dålig uppfattning om vad som händer… utöver mina bristfälliga handbollskunskaper. En person som t.ex. Anna Roxå får nästan aldrig tillräckligt med cred från mig då jag ofta sitter och kollar igenom bilderna när H65 spelar försvar. Min kameralins är inte tillräckligt lång för att få några bra försvarsbilder när jag sitter på anfallssidan. Men om någon kan sponsra med ett 300mm-objektiv och en kamera till så… :)

Målskyttar:

Skövde HF:
Maja Ericson 6 (1), Anna-Maria Johansson 5 (1), Mikaela Johansson 4, Julia Ehn 2, Lovisa Henriksson 2, Malin Håkasson 2, Mikaela Ek, Caroline Friberg, Linnéa Martinsson.

H65 Höör:

Mia Rej 7, Jasmina Djapanovic 6 (1), Marie Wall 5, Rebecca Lindberg 4, Julia Andrejic 3, Julia Sandell 2, Anna Johansson, Jennie Linnell.

Några nyhetsartiklar angående matchen:

H65 kopplade kvartsfinalgrepp direkt (Skånska Dagbladet)
H65 kopplade kvartsfinalgrepp direkt på Skövde genom att på bortaplan vinna med fem bollar.
– I paus sa vi att vi skulle vinna matchen i försvaret. Basta! Och så blev det, säger Niklas Harris.

H65 vann övertygande mot Skövde (Sydsvenskan)
H65 har tagit första steget mot en semifinal i SM-slutspelet i handboll. Vinst på bortaplan mot Skövde med klara 29-24.

Laginsats gav H65 Höör segern i den första kvartsfinalen (Svensk Handboll)
Det blev en spännande match i Skövde Arena på onsdagskvällen. Skövde HF fick ett tidigt övertag. I slutet av den första halvleken klev H65 Höör närmare, i pausvilan 15-14 på tavlan. Andra halvlek blev gästernas, som sakta gled ifrån till seger.

Anfallsslarv fällde Skövde HF (Skövdenyheter)
15–14-ledning i paus. Men sedan stod Skövde HF för slarv och taffligt spel i anfallen. Då passade Höör på att avgöra. – Fler av spelarna måste ta initiativ, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

Webb-teve: Så sa de om kvarten (Skövdenyheter)
24-29 (15-14) står det i matchprotokollet efter Skövde HF:s första kvartsfinal mot H65 Höör. Men varför blev det så? Har Skövde HF någon chans att vända på matchserien nu? Här har du kommentarerna, känslorna och svaren.

Och så till bilderna:

_MG_3723 _MG_3737 _MG_3747 _MG_3754 _MG_3764 _MG_3772 _MG_3784 _MG_3804 _MG_3830 _MG_3840 _MG_3860 _MG_3862 _MG_3869 _MG_3876 _MG_3883 _MG_3900 _MG_3911 _MG_3915 _MG_3931 _MG_3947 _MG_3953 _MG_3963

Lämna ett svar