H65 Höör – BK Heid – Elitserien

Dagens match kan nog bara klassificeras som en enda sak, utklassning. Efter att Heid fått in 0-1-målet gör H65 11 raka mål. Jaja, jag ska inte tråka ut er med mina amatöranalyser idag. Har fått tillåtelse att lägga ut ordkonstnären Christoffer Ekmarks Skånskan-artikel på bloggen igen. Du kan även läsa den i morgondagens Skånskan, ackompanjerad av mina bilder.

Målskyttar: Hela laget fick faktiskt hamna i målprotokollet idag, ja förutom målvakterna.
Jasmina Djapanovic 8, Jennie Linnéll 8, Marie Wall 6, Anna Johansson 5, Cassandra Tollbring 3, Mikaela Mässing 2, Amanda Andersson 2, Rebecka Lindberg 2, Emma Rask, Jonna Linnéll.

Heid var chanslösa att hejda H65:s framfart i Elitserien. Det skiljde en, nej två, klasser mellan lagen.
Det tog åtta minuter för H65 att dra ifrån till en 7-1-ledning. Tove Kronqvist hittade kontringsexperten Marie Wall flera gånger om och medan skånskorna trampade gasen i botten direkt så satt motståndarlaget BK Heid kvar på åttans spårvagn till Frölunda. H65 gjorde elva (!) raka mål, från 0-1 till 11-1 och då var matchen naturligtvis avgjord.
18-9 i paus följdes upp av ett ett fortsatt målfyrverkeri i andra halvlek. Marie Wall sprang, Jennie Linnéll rev, Anna Johansson vräkte sig och Djapanovic sköt – alla outtröttligt. Mikaela Mässing levererade sina första mål i den röda tröjan, med skott fräna som pansarkulor.
Samtidigt som H65 gjorde mål mer eller mindre bara genom att spänna blicken framåt så fick Tove Kronqvist chansen att briljera mellan sina stolpar. Kronqvist, ny för säsongen närmast från Fredrikstad och med ett tidigare förflutet i Lugi och H43 Lundagård, hade en tacksam uppgift – men fick samtidigt en härlig vind i ryggen i elitseriespelandet.
– Det var perfekt att få komma in och göra ett par bra räddningar direkt och verkligen vara delaktig i vårat ryck i början av matchen, sa Kronqvist som bland annat svarade för fyra assist bara i första halvlek.
Att hon ens hamnade i H65 var en slump.
– I vintras släppte jag all prestige och ringde runt bland mina svenska kontakter för att komma loss från mitt kontrakt i Norge där jag inte trivdes. Niklas Harris hade fått ner mig till Lugi från Tyresö som 19-åring och när vi snackades vid var det precis i samband med att H65:s tidigare landslagsmålvakt Jannike Wiberg bestämt sig för att sluta. Så det var en go timing, säger Tove, som efter sina Skåneår även kände de flesta i laget.
– H65 Höör är det bästa lag jag spelat i åtminstone “teammässigt”. Vi kommer att gå långt denna säsong.
Till H65 kom hon dock som skadat gods.
– I januari fick jag ett sår i menisken i samma knä som tidigare varit korsbandsskadat. Så efter tre månaders vila och rehab tog det tid att hitta styrkan och självförtroendet. Det sitter där ännu inte ordentligt, men det blir bättre för varje vecka och jag får mycket hjälp av vår målvaktstränare Mikael Salomonsson, sa Kronkvist som även räddade en straff i varje halvlek.
Tränare Harris fyller i:
– När hon kom till oss i våras var högstanivån långt ifrån vad den är idag. Nu visade hon för alla, jag visste det ju redan, att vi har två riktigt bra målvakter inför den långa säsongen som stundar.
Tre stabila segrar på de tre inledande matcherna. Det ser väldigt bra ut, tycker du inte?
– Jag är förvånad över att vi fått ihop våra lagbygge så tidigt. Nu har vi fler spelare som deltar i vårat tryckspel i förstafas och det ger utrymme för nyckelspelarna att komma till attack i andrafasen. Det gör det svårt att försvara sig mot oss.
Nästa onsdag väntar en absolut nyckelmatch; Lugi-H65.
– Vi ska grotta ner oss i stenhård fysträning i en vecka för att på måndag börja fokusera på den matchen, avslutar Harris.
Christoffer Ekmark
Övriga artiklar om matchen:
H65 krossade Heid (Sydsvenskan)
H65 har öppnat elitseriespelet i handboll på ett imponerande sätt. Tre raka vinster där krossen av Heid på hemmaplan var ett imponerande styrkebevis.
Efter utklassningen – vill besegra Sävehof (Kvällsposten)
Utklassningssiffrorna mot Heid slutade på 38-20.  Givetvis var man nöjda i H65 efter utskåpningen i Björkvikshallen.  Nästa mål: Slå stormakten Sävehof.  – Det hade varit den perfekta julklappen, säger åttamålsskytten Jasmina Djapanovic.
Bilderna:
_MG_7984 _MG_7998 _MG_8020 _MG_8035 _MG_8049 _MG_8069 _MG_8076  _MG_8081 _MG_8086 _MG_8087 _MG_8095 _MG_8097 _MG_8111 _MG_8117 _MG_8126 _MG_8129 _MG_8148 _MG_8151 _MG_8164 _MG_8212 _MG_8215 _MG_8248

Lämna ett svar