Team Eslöv – Tyresö Handboll – Elitserien

Tack vare dagens seger mot Tyresö kan nog Eslöv dra en lättnadens suck. De kommer nu nog stanna norr om nedflyttningsstrecket då Tyresö ligger hopplöst sist och lär trilla ur. Positivt, ur en skånsk synvinkel, är att i andra änden av spektrumet, fast i allsvenskan, ligger Kristianstad HK med åtta poängs marginal. Under förutsättning att Eslöv inte klantar till sig i kvalet kommer vi med andra ord ha fyra skånska lag i elitserien nästa säsong. Det kan till och med bli fem eller sex om OV Helsingborg och KFUM Lundagård sköter sina kort rätt.

Åter till dagens match. Det blev inget skönspel från något håll, men Eslöv stod upp bra i defensiven och släppte knappt igenom Tyresö alls. Framåt var det framförallt Julia Bardis och Rebecka Isaksson som gjorde jobbet. Den senare blev även utsedd till matchens lirare efter ha gjort sju mål.

Artiklar om matchen:

Viktig seger för Team Eslöv (Skånska Dagbladet)
Team Eslöv var ifrågasatt, sönderläst och dränerat på självförtroende. Mot jumbon Tyresö kom vändningen som kan rädda hela säsongen. – Nu kommer vi bara att titta uppåt i tabellen i fortsättningen, säger coach Tomas Westerlund.

Eslöv vann ödesmatchen mot Tyresö (Sydsvenskan)
Eslövs handbollsdamer har varit nere för räkning den här våren efter alla förluster. Men Eslöv reste sig på räkningen nio och vann ödesmatchen mot jumbon Tyresö med klara 24-17. Därmed har Eslöv fått andrum till enda nedflyttningsplatsen.

Bilderna:

_MG_3049 _MG_3072 _MG_3078 _MG_3088 _MG_3097 _MG_3107 _MG_3121 _MG_3135 _MG_3160 _MG_3173 _MG_3178 _MG_3182 _MG_3185 _MG_3195 _MG_3238 _MG_3258tea

Lämna ett svar