H65 Höör – Lugi HF – SHE

Premiär! Äntligen! Och vilken inledning vi fick. Den slutade, ur Höör-synvinkel, på allra bästa sätt. En spännande och intensiv match, med alla ingredienser förutom ett rött kort. En rejäl kickstart på publikintresset för säsongen. Kul att se några av nyförvärven in-action. Anna Bardis var dock inte lätt att få foto på i skottmomentet. Det får nog dock ses som positivt eftersom anledningen är att hon gömmer skotten. Skjuter runt spelare och underarmsskott. Med fyra baljor är det synd att klaga på att hon gör mitt “jobb” svårt.

Trevligt att se att kontringsspelet kommit igång direkt. Eller ja, Marie Wall var i alla fall glödhet och fick välförtjänt priset som matchens lirare.

Målskyttar:
H65: Anna Olsson 7, Marie Wall 6, Mikaela Mässing 4, Anna Bardis 4, Michaela Fransson 2, Evelina Källhage, Emma Rask, Tilda Winberg, Emma Lindqvist.

Lugi: Melissa Petrén 8, Ebba Engdahl 6, Ellinore Johansson 4, Jenny Carlson 3, Beatrice Nilsson 2, Sara Olofsson 2, Olivia Löfqvist.

Artiklar:

Sekunddrama när H65 vann SHE-premiären (Skånesport)
SHE-premiären mellan H65 Höör och LUGI innehöll det mesta. Fullsatt hal, avtackningar av legendarer, vändningar, sekunddrama och ett hemmalag som till slut redde ut stormen. H65 vann med 27-26 sedan målvakten Jannike Wiberg räddat Sara Olofssons avslut i sista sekunden.

Mästarna vände och vann – efter sågning (Aftonbladet)
De inledde tveksamt och låg under med 13–15 i halvtid. Men efter att Anna Olsson sågat egna lagets insats i paus kunde de regerande mästarna vända och vinna premiären mot Lugi med 27–26. – Vi krigade hela matchen, konstaterar Lugis Melissa Petrén.

H65 fick sista ordet i första ligamatchen (Skånska Dagbladet)
Det var i den historiska sitsen som regerande mästare som H65 gjorde avkast i årets SHE, den svenska damhandbollsligan. Utan att på något sätt imponera fick de sista ordet i ett dramatiskt derby mot Lugi, förra säsongens SM-semifinalmotståndare.

Lugi föll mot mästarna igen (Sydsvenskan)
Lugi hade inte lärt sig av läxan man fick i vårens semifinaler. Det menade Lugitränaren Dragan Brljevic som inte imponerades av mästarna, men saknade attityden i det egna laget.

Tre mål sista nio minuterna när H65 Höör vann premiärderbyt (Handbollskanalen)
Det regerande mästarlaget H65 Höör revanscherade sig efter helgens finalförlust i Champions League-kvalet. Skåningarna såg nämligen till att vinna onsdagens premiärderby mot Lugi HF i SHE.

Rysare när mästarlaget Höör höll undan (SvtSport)
Mästarlaget H65 Höör är favorit hos konkurrenterna att försvara sitt SM-guld. Den nya säsongen inleddes med Skånederbyt hemma mot Lugi, och det slutade med en dramatisk uddamålsseger med 27–26.

Bilderna:

Lämna ett svar