Intervju – Martin Håård – H65s herrlagstränare

Martin Håård

Martin Håård är tränare för H65 Höörs herrlag. Herrlaget spelar i div 1 södra och under den gångna säsongen samlade de ihop 32 poäng på 14 segrar, 4 oavgjorda och 4 förluster. De hamnade på en tredjeplats i tabellen och fick kvala mot Tyresö Handboll från div 1 norra om en plats i allsvenskan. Ett kval som Tyresö tog hem. Jag har ställt några frågor till Martin.

Med lite perspektiv, är du nöjd med den gångna säsongen?

Helt nöjd kommer jag aldrig att bli, isåfall tappar jag min drivkraft genom min vilja att hela tiden bli bättre som tränare. Rent resultatmässigt får dock denna säsongen ett väl godkänt. Fast vi jobbar inte efter att bara vinna matcher, det viktigaste är att vi presterar bra och rolig handboll i 60 min och att vi ger järnet. Om vi pratar utifrån ett träningsperspektiv hade vi en betydligt bättre höst än vår. Under hösten hade vi gott flod på träningen och vi krigade på tillsammans. Vid jul låg vi ju 1:a.

Däremot under vårsäsongen var den medioker på grund av skador, spelaravhopp och sjukdomar. Under januari och halva februari var vi inte fullt manskap en enda gång. Under 3 veckors tid var vi inte mer än 8-9 gubbar och det duger ju inte för att hålla hela vägen. Och det gjorde det ju inte heller. Slutade 3:a och knep en kvalplats.

I kvalet hade Simon Bengtsson (Målvakt) bokat en resa till första matchen så han deltog inte och det visa sig att hemmamatchen blev avgörande. Hemmaförlust med 6, bortavinst med 5. Men en tunn trupp från början krigade förtjänstfullt under säsongen och spelarna ska ha cred för att vi åkte upp till Stockholm och trodde på en vändning.

Hur ser er försäsongsträning ut?

Försäsongen är än hårdare denna än förra säsongen. Har medvetet lagt än mer krut på löp och styrka för att vi ska vara än mer förberedda till kommande säsong. Tränat 7 veckor, 1 vecka kvar, sen är det 4 veckors uppehåll i Juli, och sen kör vi igång igen. Spelat en träningsmatch mot Kävlinge, har en till mot Åhus på tisdag. Skoj att se var vi ligger.

Har du hunnit få något grepp/uppfattning om nyförvärven Viktor Bruhn, Hampus Heningsson och Pontus Ingesson?

Angående nyförvärven har vi tittat mycket på utvecklingspotentialen, träningsflit, passa in i gruppen och som vill bli bättre. Alla tre nyförvärven passar bra in på dessa område. Pontus, V9 som har ett fint skott. Även ett genombrott som duger. Däremot har han bara spelat anfall de senaste åren och det duger inte. Hårt försvarssfokus ligger på honom och tempot i hans anfallsspel. Victor M6 som har sin styrka bakåt och hans fina inställning. Tvärtemot Pontus har Victor varit mest försvarare under de senaste åren och där försöker vi jobba med hans offensiva spel och hans timing i tvåvägsspelet. Hampus H9, har en enorm utvecklingskurva framför sig. Redan en fin fysik för att va 95:a. Bättre bakåt än framåt. Spelade div 3 förra året och behöver tid för att acklimatisera sig till div 1. Ställer rimliga krav på honom under hösten. Framåt jul tror jag att han kan va med och prestera i div 1.

Jobbar för att få in någon eller några till.

Kommer ni ha några träningsmatcher/turneringar innan säsongen drar igång? Vem? När?

4 bokade matcher.

  • 24 aug IFK Ystad borta i Skurup.
  • 31 aug hemma mot Di Vide, tid ej klar.
  • 7 sep Ov Helsingborg borta  kl 14 i HBG.
  • 8 sep match i Trelleborg mot danskt motstånd.

Jobbar för 2 kamper till, en mot Eslöv och en mot Vinslöv, innan vi kör igång.

Vad är målsättningen inför kommande säsong?

Målsättningen är inte satt tillsammans med gubbarna än, men det vi ska jobba hårdare med är att bygga ett träningsklimat som utvecklar oss än mer. Vi har kompetenta spelare men stundtals är vi bekväma, både på träning men också på match. Vi ska jobba vidare med att utveckla vårt försvarsspel som var vår akilleshäl. Släppte in för många mål helt enkelt. Målet är att vi ska bli det mest spelförstörande laget i div 1 och det krävs ett enormt arbete av samtliga på plan, men också på bänken.

Säsongen 13/14 börjar relativt enkelt för er mot nykomlingen Åhus. Tankar kring det? Bra? Dåligt?

Att vi får en lätt start i premiären är jag den första att säga stopp och belägg till. Åhus har imponerat i div 2 i två säsonger och tog välförtjänt steget upp i div 1. Lars Olsson (Tränaren), har byggt upp något fint där uppe och de spelar en god handboll med mycket kontringar. Vi håller ju på att bygga ett nytt lag igen så det kommer säkerligen bli en tight match. Men jobbar vi tillsammans och tror på det vi gör så finns de möjligheter.

Lämna ett svar