H65 Höör – Ajax – Foto från träningsmatchen

Det är inte bara tjejerna som behöver träningsmatcher. Även en ringrostig fotograf har nytta av dem. Hursomhelst. Segern mot danska div1-laget(andraligan) Ajax bärgades hem ganska enkelt. Slutsiffrorna skrevs till hela 30-16 efter 17-11 i paus. Jepp, Ajax mäktade bara med 5 mål i andra halvlek. Mycket tack vare att Jessica i målet stängde igen totalt i början av andra.

Både jag och frugan är rörande överens om att nyförvärvet Mikaela Mässing (nr 15) blir ett trevligt tillskott till laget. Det skottet hon ligger inne med är riktigt giftigt.

Harris klar för tre nya H65-år
H65:s succétränare Niklas Harris fick efter vårens europacupguld kontraktsförslag från tre internationella topplag. Men tackade nej. Under torsdagen kritade han istället på för tre nya år i H65.
– Min målsättning? Att ta Champions League till Höör, säger Harris.

Christoffer gav mig dessutom tillåtelse att lägga ut Skånskans referat från matchen på min blogg, eftersom det inte kommit ut på nätet ännu

Det må ha varit en träningsmatch mot ett lag från den danska andradivisionen. Men H65 lämnade mycket positivt avtryck som indikerar att det kan bli en ny storartad säsong. 30-16 (17-11) mot danska Ajax var en mäktig styrkedemonstration från H65. Efter att, utan flera nyckelspelare, ha förlorat en match stort och en mycket knappt mot Köpenhamn börjar maskineriet nu att bli varmt.
Och även om det inte ska dras allt för stora växlar av en träningsmatch kan man ändå konstatera följande stora plustecken:

  • Nyförvärvet (från Heid) Mikaela Mässing bildar tillsammans med Jasmina Djapanovic en arkebuseringspatrull på nio meter som kommer att bli mycket fruktad.
  • Nyförvärvet (från Eslöv) Cassandra Tollbring fungerar redan utmärkt i rollen som spelmotor och luckan efter Mia Rej blir knappast så stor som många kanske fruktat.
  • Försvars- och målvaktsspelet ser redan tight och starkare ut.
  • Laget är betydligt mer samspelt nu jämfört med samma tidpunkt i fjor.
  • Bredden är bättre och rutinen mer påtaglig.

Något minus? Det skulle möjligtvis vara att Jennie Linnéll inte kan skilja på träningsmatch och riktig match. Med en enveten vinnarskalle bombade hon nu på lika inväxlad som en rysk stridsvagn. Som vanligt. Jennie har samma inställning som MFF-legenden Bosse Larsson som en gång myntade det klassiska citatet: “Det finns inga träningsmatcher”.
– Visst, det ser mycket lovande ut inför den här säsongen. Samspelet på många punkter är redan väldigt bra och siktet är inställt på SM-final. Jag känner att vi närmat oss Sävehof, mös coach Niklas Harris.
/Christoffer Ekmark.

Över till bilderna. Blev inte så många idag, valde att titta på matchen istället.

_MG_7464 _MG_7472 _MG_7478 _MG_7491 _MG_7494 _MG_7498 _MG_7504 _MG_7517 _MG_7523 _MG_7524 _MG_7530

Lämna ett svar