H65 Höör – Skövde HF – SHE

Skönt att fjärdeplatsen är säkrad. Nu hoppas jag bara att grisar börjar flyga och att H65 kanske kan ta tredjeplatsen också. Eller ja, det är ju lite knivigt läge. Jag ser ju hellre en kvartsfinal mot Skövde än Västerås, vilket det nog blir om de hamnar fyra. Men då finns det stor risk för Sävehof i en semi eftersom Lugi tabbade sig i senaste matchen mot Västerås. Skulle de hamna trea så blir det nog Västerås i en kvart. Ett Västerås som slagit både Lugi och Sävehof. Men skulle de klara av det så blir det nog ett derby mot Lugi i semin. Och derbyn gillar vi, även om det inte gick vägen förra säsongen. Jaja, den som lever får se. Personligen är jag mer fokuserad på Challenge Cup-semin mot Sokol Poruba om två veckor. Det ska bli häftigt att följa.

  • Matchens lirare i Skövde blev definitivt inte materialaren, som glömde matchdressen hemma. Jäkligt schysst av Eslöv och H65 att låna ut kläder. Det är en av anledningarna till varför jag gillar handboll.
  • Matchens lirare i Skövde borde varit målramen, som räddade dem från minst fem mål vad jag kunde se.
  • Matchens lirare I H65 blev Cassandra Tollbring, igen. Och välförtjänt som vanligt. Vart ska man Swischa donationer för att hon ska stanna en säsong till?
  • Fick i “uppdrag” i halvlek att ta ett bra foto på Ida Gullberg. När bestämmer hon sig för att göra sig första mål? I samma sekund som jag avbryter fotograferandet och plockar upp min dotter i slutet av andra halvlek.
  • Lite synd är det att Skövde inte kunna sätta emot lite mer idag. Men kan inte vara lätt med dåliga förberedelser, tunn trupp och en av stjärnorna, Fatos Kücükyildiz, på skadebänken.
  • Vart var publiken idag? Skövde-matcherna är ju historisk sett, i både serie- och slutspel, väl värda entreavgiften. Nu gapade stora sektioner tomma.

Målgörare:

Mikaela Mässing 6, Cassandra Tollbring 6, Sofia Hvenfelth 5, Anna Olsson 4, Marie Wall 4, Anna Johansson 2, Emma Lindqvist 2, Tilda Winberg, Ida Gullberg

Artiklar:

H65 krossade Skövde (Skånesport)
H65 Höör säkrade fjärdeplatsen när de krossade Skövde HF på hemmaplan med 31-22 (17-9). Klasskillnaden mellan lagen var uppenbar – en inte alls obetydlig faktor att ta hänsyn till eftersom lagen kan mötas i en kvartsfinal om några veckor…

Materialaren hade ETT jobb – misslyckades (Skånesport)
Det hände en del intressant i SHE idag. Sämst på alla sätt var Skövde. De kom med såsiga spelare, skadade spelare och en inställning som påminner om när man får ”medges ej” i nyllet när man handlar med kort på ICA.

H65-damerna säkrade fjärdeplatsen (Skånska Dagbladet)
H65-damerna trampade gasen i botten från start och avgjorde tidigt SHL-slaget hemma i Höör mot Skövde HF. Efter tolv minuter stod det 7-1. Med den slutliga 31-22-segern säkrade H65 fjärdeplatsen. Minst.

Bilderna:

Lämna ett svar