H65 Höör – Sokol Poruba – Challenge Cup

Tollbring kan dra till Norge redan nu. Bardis kan vända söderut igen. Emma Lindqvist klarar detta alldeles utmärkt på egen hand. Något som Cassandra redan förutspått i min intervju med henne. Otroligt mogen och modig för sin ålder. Tjejen har ju inte ens gått ut gymnasiet, men går ändå in i en Challenge Cup-semifinal och dels stänker in sju bollar och dels gör att mittsexan i Sokol Poruba önskar att hon aldrig blivit född.
Det var nog ingen som innan matchen trodde att det skulle sluta med dessa siffrorna. Förra gången H65 mötte detta tjeckiska lag gick de ju vidare på fler mål gjorda på bortaplan efter att det slutat helt lika. Nu blev det äpplemos av motståndet istället. Hela laget kändes otroligt inspirerat och både målvaktsspel, försvarsspel och anfallsspel klickade… efter de obligatoriska första fem-tio minuterna av nervositet och tekniska fel förstås.

  • Marie borde donera sitt efternamn till Jannike. Jannike “Väggen” Wiberg. Jag är inte kompetent eller uppmärksam nog att se om det var Poruba som sköt dåligt eller om det var Jannike som stod rätt, men nästan 60% räddningar talar sitt tydliga språk.
  • Känner ni till den där sköna känslan man får när man står på driving rangen med en driver och det klickande ljudet som uppstår när boll och klubba uppnår symbios? Samma känsla får jag när Mässing drar till ett skott i högra krysset, så hårt att en tegelvägg hade upplösts i atomer om den stått i vägen. Det är nästan så man bara vill lägga ner kameran och njuta, men bara nästan.
  • Du får svårt att hitta någon mer uppoffrande handbollsspelare än Sofia Hvenfelt. Om hon ser en boll utan ägare slänger hon sig på den, som du kan se på en av bilderna nedan.

Målgörare:

Emma Lindqvist 7, Marie Wall 6, Mikaela Mässing 5, Sofia Hvenfelt 4, Michaela Fransson 2, Tilda Winberg 2, Anna Olsson, Emma Rask

Artiklar:

Ny succé för H65 i Europaspelet (Skånesport)
H65 Höör står med ena benet och lite till i en ny Europacupsfinal. Efter tolvbollarskrossen på hemmaplan mot tjeckiska Sokol Poruba har laget drömförutsättningar inför lördagens retur. – Men vi måste in och göra jobbet då också, påminner matchens lirare – Emma Lindqvist.

Trygg leverans av LUGI – Europacupmangel av H65 (Skånesport)
Att H65 Höör besegrade Sokol Poruba, femman i den tjeckiska-och-slovakiska-ligan, överraskade inte ett dugg. Att det H65 gjorde det med tolv (12!) bollar och på det sättet är därmot anmärkningsvärt.

Finalen nära för H65 (Skånska Dagbladet)
Efter krossen i den första semifinalen mot tjeckiska Sokol Poruba, 28-16 hemma i Höör, står H65 Höör med en benet i 2017 års final i Challenge Cup.

H65 körde över Sokol Poruba i första semifinalen (Handbollskanalen)
Efter nio minuter såg det pyrt ut för H65 Höör i den första semifinalen mot DHC Sokol Poruba. Underläge med 2-4 och coach Månsson tog time-out. Hemmaspelarna vände på matchbilden, blev noggrannare och hade 13-8 i paus.

Drömläge för ny Europafinal (Kvällsposten)
H65 Höör har drömläge att ta sig till en ny Europafinal. Efter krossen (28-16) mot tjeckiska Sokol Poruba börjar tränaren Ola Månsson planera för finalen i Challenge Cup. – Det är klart att förutsättningarna är kanon, säger han.

Bilderna:

One comment to “H65 Höör – Sokol Poruba – Challenge Cup”
One comment to “H65 Höör – Sokol Poruba – Challenge Cup”

Lämna ett svar