IK Sävehof – H65 Höör – SM-Final – SHE

Har det undgått någon i Höör att H65 har tagit SM-guld? Som en av administratörerna av H65 facebooksida så har telefonen nästan laddat ur pga av alla notifikationer från gillar, kommentarer och delningar. Gratulationerna strömmar in från alla håll och kanter till detta fantastiska lag. Något som slog mig först ett par timmar senare, efter att jag kommit hem, var att det nu faktiskt ska spelas Champions league i Höör, eller kanske Eslöv. Hur häftigt är inte det?

Jag sa redan innan matchen, till en av de andra fotograferna, att kan H65 komma över stundens allvar och inte bli påverkade av upplevelsen så kan detta bli riktigt jämnt. Istället var det finalvana Sävehof som såg ut som rådjur i strålkastarljus. Det var en sån enorm energi och vilja i laget. Ingen var nöjd. Allra minst Anna Johansson, som på sitt sedvanliga, halsbrytande, sätt manglade ner Sävehof-försvarare på löpande band. Och i försvaret eldade hon på sina medspelare och påminde dem om att en match är 60 minuter lång, så det är inte dags att luta sig tillbaka.

Det är väldigt roligt att se, och viktigt för framtiden, att laget inte står och faller med en stjärna. När Cassandra Tollbring var hårt uppassad och inte kunde göra så mycket, då stiger resten av laget fram och visar vägen. Nio målskyttar idag, som alla gjorde minst två mål. Att jämföras med Sävehof som hade sex stycken, där två spelare gjorde 19 av 25 mål. Det är, uppenbarligen, så man vinner SM-finaler.

Jasmina “Nina” Djapanovic. Tack för allt. Inte minst din fantastiska europacup-karriär. Med 197 mål på kontot, 107 fler än Marie Wall som är nummer två på listan, så lär du förbli legendarisk i denna klubb för all framtid.

Jag lyckades ta nästan 1500 bilder idag, vilket är ungefär tre gånger så mycket som jag brukar ta på en vanlig match. Efter första sållningen var jag nere på knappt 150 st. Därefter fick jag sålla ett par gånger till ner till drygt 80. Detta för att inte sänka internet i hela mellanskåne. Jag har med andra ord väldigt många flera bilder som jag inte kunde ta med. Om någon letar efter något specifikt, hör av er. Jag har t.ex. foto på de flesta när de lyfter bucklan och ett femtiotal gruppbilder och några hundra kramar och tårar. Bilderna är lite i oordning. Dels för att jag använde två kameror som jag sedan inte orkade synka tidsstämplar på och dels för att hemsidan inte orkade ladda upp 80 bilder på en och samma gång, så det fick bli en “manuell” process.

Målgörare:

IK Sävehof: Emma Fernis 13, Elin Hallagård 6, Ida Odén 2, Olivia Mellegård 2, Louise Sand, Jamina Roberts

H65 Höör: Mikaela Mässing 4, Cassandra Tollbring 4, Marie Wall 4, Anna Johansson 3, Emma Rask 3, Sofia Hvenfelt 3, Jonna Linnéll 2, Emma Lindqvist 2, Anna Olsson 2

Artiklar:

H65:s SM-guld – ett gäng galningars verk (Skånesport)
Det stod klart väldigt tidigt att det här skulle bli en ny finalupplevelse för Sövehof. Efter fem minuter hade Sofia Hvenfelt både b livit varnad och utvisad. När hon fick sin tvåminutare sträckte hon armen upp i skyn som en galning. På bänken jublade varenda människa. Varenda djävel var helt galen.

Hutteboll: Guldspecial med Jasmina Djapanovic (Skånesport)
Jasmina Djapanovics karriär i H65 Höör sträcker sig över ett drygt decennium. I sin sista match krönte hon den med ett SM-guld. I detta guldspecialavsnitt av Hutteboll summerar vi ett handbollsliv på en halvtimme.

Superskrällen: SM-guld till H65 Höör (Skånska Dagbladet)
H65 Höör gjorde det omöjliga möjligt och är sensationellt bäst i Sverige efter tidernas finalskräll mot IK Sävehof, 27-25 (13–8).  – Bästa dagen i mitt liv. Vi ska fira som aldrig förr, log målvakten Jessica Ryde med tårar i ögonvrån.

Månsson: Jäkligt coolt (Skånska Dagbladet)
Ola Månsson hade redan två SM-guld på meritlistan med Team Eslövs IK. Nu har han tre efter H65 Höörs jättekräll mot IK Sävehof.

Tollbring fick sitt drömavslut (Skånska Dagbladet)
SM-guld i sista matchen med gänget. Skyttedrottningen Cassandra Tollbring fick definitivt sitt önskeavslut i H65 Höör.  – Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse.

I tårar efter Höörs historiska triumf (Kvällsposten)
Sävehof var på jakt efter sitt nionde raka SM-guld. Men H65 Höör svarade för en jätteskräll i finalen och vann SM-guldet. – Det är en helt otrolig känsla, säger en tårögd Jasmina Djapanovic, som varit med hela vägen på Höörs resa mot toppen, till SVT.

Tollbrings guldfest: “Det är all in i kväll” (Kvällsposten)
Seger-peppet kom från pappan. Cassandra Tollbring kramar om lillebror Jerry och berättar om samtalet hon fick av pappa Dick i morse. – Han sa en viktig sak. Han sa “ut och kööör”. H65 Höör och IFK Kristianstad körde – och tog gulden till Skåne.

Jätteskräll av Höör i SM-finalen (Aftonbladet)
Sävehof har varit i tolv raka finaler och vunnit åtta raka guld – H65 Höör hade aldrig gjort det. Men Skånelaget stod för en jätteskräll finalen. – De blev skraja, säger matchhjälten Jessica Ryde i tårar.

Signell: ”Bra för svensk handboll” (Aftonbladet)
Sävehof är detroniserade. Giganterna i svensk handboll förlorade finalen mot Höör efter åtta raka guld. – I slutändan var det här bra för svensk handboll och för oss på sikt, säger tränaren Henrik Signell.

Flinck: Det är tidernas finalskräll (Aftonbladet)
Miracle on Ice. Vitryssland-Tre Kronor. Leicesters Premier League-guld i fjol. Det är på den nivån vi ska placera in Höörs skräll mot Sävehof i SM-finalen 2017.

Ryde: ”När jag satte mig på bollen med minuten kvar visste jag att vi skulle vinna” (Sydsvenskan)
H65 Höör med Jessica Ryde satte bokstavligt talat punkt för en dynasti. Efter åtta raka SM-guld fick Sävehof abdikera. – När jag satte mig på bollen och det var minuten kvar. Den räddningen, då visste jag att vi skulle vinna och jag unnar Höör detta så jävla mycket, sa H65-målvakten.

Tollbring: ”Höör står för familj” (Sydsvenskan)
Lilla H65 Höör välte dynastin Sävehof. Den skånska klubben tog sitt först SM-guld i sin första final. – Höör står för familj – och familjen vinner mycket, säger skyttedrottningen Cassandra Tollbring efter finalvinsten.

Emma Lindqvist: ”Vi hade inget att förlora” (Sydsvenskan)
I tisdags målade Ola Månsson upp en bild av ett oslagbart Sävehof. I fredags visade han luckorna och statistiken som talade för H65. Ett lag som på lördagseftermiddagen blev svenska mästare.

Kristianstads guldhjälte: ”Syrrans guld är större” (Sydsvenskan)
Delad glädje är dubbel glädje – syskonen Tollbring spelade hem var sitt SM-guld och var jagade när “dubbeln” var klar. – Syrrans SM-guld är större i dag. Sävehof var en större favorit än vi. Det var fantastiskt kul att Höör vann, sa Jerry Tollbring.

H65 Höör sensationellt svenska mästare (Svt Sport)
Första SM-finalen – och första SM-guldet. H65 Höör är svenska mästare i handboll efter 27-25 (13-8) mot Sävehof. – Det är så jävla fett, säger målvakten Jessica Ryde till SVT Sport.

Tollbring: ”Ett jäkligt bra avslut” (Svt Sport)
Det var klart redan innan att hon skulle lämna för utlandsäventyr. Nu fick Cassandra Tollbring avsluta med ett SM-guld. – Ett jäkligt bra avslut på det här, säger hon till SVT Sport.

Grahn: ”Höör gör en fantastiskt fin prestation” (Svt Sport)
H65 Höör sänkte giganten Sävehof och tog sitt första SM-guld någonsin. SVT Sports expert Magnus Grahn hyllar guldlaget. – De gör en fantastisk fin prestation över hela banan, säger han.

Graveringsmissen: ”Blev lite fel” (Svt Sport)
H65 Höör vann SM-guld när de besegrade Sävehof.  Efteråt upptäcktes dock en smärre miss – pokalen antydde på guld först nästa säsong 2017/2018. – Ja, guld nästa säsong var ju planen, säger guldtränaren Ola Månsson till SVT Sport.

Bilderna:

Lämna ett svar