H65 Höör – Lugi HF – Semifinal 4/5 – SHE

Vad är det egentligen jag nyss har upplevt? Höör i SM-final i Sveriges tredje största lagsport? Jag hade svårt att ta mig till det när jag var på plats, även om håren på armarna stod raklånga stundvis även då. Nu när jag går igenom bilderna och skriver denna text är det nära på att det kommer en tår. Vi hade ju alla hoppats på att de skulle slå Lugi, men hur många kunde ärligt talat säga att de trodde på det? Serietvåan Lugi, som bara torskat två gånger på hela säsongen, fick precis se sig besegrade för tredje gången på raken av detta helt fantastiska H65. Nu hoppas jag bara att min ackreditering till SM-finalen går igenom. Om det är en match i mitt liv jag inte ska missa att fotografera så är det den. Måste bara fixa ett vettigt objektiv till kamera två också…

  • Tollbring är ju helt magiskt bra.Trettio mål på fyra matcher. Och förmodligen ligger assisten inte långt därifrån. Japp, jag köpte rätt tröja och den ska ramas in och hängas upp på väggen här hemma.
  • Läste jag någonstans att Ryde skulle till Midtjylland för att se och lära? Pfft, de kan ju lära ifrån henne hur man stänger en match istället.

Målskyttar:

Cassandra Tollbring 8, Anna Olsson 4, Sofia Hvenfelt 4, Jonna Linnéll 3, Tilda Winberg 2, Emma Lindqvist 2, Marie Wall 2, Michaela Fransson, Jasmina Djapanovic

Artiklar:

Sagan i Höör fick ett nytt kapitel (Skånesport)
7.865 personer i tätorten. Nästa lördag spelar H65 Höör SM-final. Frågan är bara hur sista kapitlet i sagan ska skrivas.

Tredje raka för H65 Höör – nu väntar SM-finalen (Handbollskanalen)
Den fjärde semifinalen mellan H65 Höör och LUGI HF började tätt och jämnt inför fullsatta läktare i Sporthallen i Höör. Lugis Melissa Petrén gjorde matchens första mål och gästerna hade länge initiativet i den första halvleken. Men efter Cassandra Tollbrings tredje mål (9-8, 20.09) började vändningen.

H65 skrev historia: Klart för SM-finalen (Skånska Dagbladet)
För första gången i klubbens historia är H65 Höör klart för SM-final. När det skulle avgöras hemma i Höörs sporthall var det aldrig något snack. H65 var helt enkelt bättre än Lugi i semifinalerna.

H65 Höör klara för historisk final (Aftonbladet)
H65 Höör har aldrig spelat SM-final i handboll. Men det kommer de göra i år. Efter seger hemma över Lugi med 27–19 i den fjärde semifinalen är Höör klara för final. – Det är jätteskönt, en dröm som slår in, säger Höörs Cassandra Tollbring till Sportbladet.

Ryde fick det perfekta avskedet (Sydsvenskan)
Sista kvällen i Höör blev Jessica Rydes bästa. Målvaktens storspel räckte till H65:s första SM-final. – Det här händer inte. Inte ens i en dröm, sa matchvinnaren som gjorde sin sista hemmamatch med H65.

Tårarnas kväll när Lugi föll tungt (Sydsvenskan)
Det blev en tårarnas kväll i Höör. Lugispelarna såg SM-finaltåget köra ifrån dem samtidigt som klubbens stora stjärnor Hanna Blomstrand och Anna Lagerquist vinkade adjö för framtida proffsspel.

Höör till SM-final – då kom tårarna (Kvällsposten)
H65 Höör är klart för klubbens allra första SM-final. Då hade spelarna svårt att hålla tillbaka glädjetårarna. – Ja, det var mycket tårar. Skönt att vi visar att vi kan köra över dem, säger åttamålsskytten Cassandra Tollbring.

H65 Höör till historisk SM-final (Svt Sport)
H65 Höör är för första gången i klubbens historia i en SM-final. Detta efter en förkrossande seger med 28-19 mot Lugi i fjärde semifinalen. – Det händer inte att man får avgöra, bli klar för SM-final i sin sista match i hallen med laget, säger målvakten Jessica Ryde i tårar till SVT Sport.

H65 Höör till historisk SM-final (Radiosporten)
H65 Höör är klart för klubbens första SM-final någonsin. Målvakten Jessica Ryde spikade igen totalt när man besegrade Lugi med 27–19 i den fjärde semifinalen.

Bilderna:

ifina

Lämna ett svar