H65s Challenge Cup-lottning

VOC Amsterdam

I måndags lottades den första omgången i Challenge Cup inför nästa säsong. H65 blev lottat att möta det holländska Westfriesland SEW som kommer från det svåruttalade Nibbixwoud, fem mil norr om Amsterdam. Inför mötet försöker jag mig på en djupdykning för att ta reda på H65s chanser mot detta lag.

Förra säsongen mötte H65, som ni alla vet, det holländska VOC Amsterdam i ett dubbelmöte i Challenge Cup. Ett möte som slutade 64-51 i H65s favör. Under den gångna säsongen har Westfriesland SEW och VOC Amsterdam mött varandra fyra gånger. Slutresultatet på dessa är en förlust för Westfriesland SEW med 90-123. Tre förluster och en vinst. De ställde även upp i EHF-cupen och fick möta franska HAC Handball i första omgången. Det resulterade i en brakförlust på 37-69 över två matcher. En av matcherna mot HAC Handball finns att se på YouTube.

“Helt chanslösa är vi väl inte”, säger Niklas Harris till Skånska Dagbladet igår.

Och det är väl bara till att hålla med. Med tanke på att VOC Amsterdam, som H65 slog, verkar vara bättre än Westfriesland SEW, borde processen göras ganska kort. Visserligen är det skillnad på statistik och verklighet, men med H65s förstärkningar inför kommande säsong ska det nog inte vara några större problem.

Personligen har jag inga problem med att lägga klubbfärger till sidan när det kommer till europaspel. Passar därför på att önska Skuru IK och Lugi HF lycka till i sina möten mot spanska Helvetica Bm Alcobendas respektive tyska Buxtehuder. Alla internationella framgångar gynnar svensk handboll i längden.

Uppdaterat: Hittade även en match från i våras mellan Westfriesland och VOC Amsterdam här.
Och här går att hitta ännu fler matcher.

One comment to “H65s Challenge Cup-lottning”
One comment to “H65s Challenge Cup-lottning”
  1. Westfriesland slutade 4a i ligan 2012/13, VOC Amsterdam 2a. De har tappat åtta spelare efter säsongen enligt deras hemsida, två nya som har spelat i Danmark och Tyskland. Nibbixwoud är en by med endast 2000 invånare!

Lämna ett svar