H65 Höör – Lugi HF – Semifinal 2/5 – SHE

Detta är en historisk dag för H65. Efter sex säsonger och fem slutspel i högsta ligan tar de nu sina allra första semifinalseger. Och på vilket sätt dessutom. Efter första halvlek stod det 8-15 och det såg ut att bli en repris av semifinal 1, om inte ännu värre. Sen slog det slint i huvudet på hemmalaget och de bara malde över Lugi som om de senaste tre halvlekarna var bortblåsta. Ska bli mycket intressant att se fortsättningen på detta. Men först, bortamatchen i finalen i Challenge Cup till helgen. Forza H65!

  • Lugis målvakt fick göra ytterligare tre mål idag
  • Denna gången hjälpte det inte
  • Trots hård uppvaktning och brända straffar får Tollbring in nio bollar idag. Vem lät henne gå till Norge?
  • Det ska Sydsvenskan till att skriva en artikel med vinklingen på Lugi idag…

Målgörare:

Cassandra Tollbring 9, Anna Olsson 5, Marie Wall 4, Jonna Linnéll 3, Emma Lindqvist 2, Sofia Hvenfelt 2, Anna Johansson, Michaela Fransson

Artiklar:

Osannolik vändning av H65 Höör (Skånesport)
9-19 efter 33.33. LUGI hade kopplat dödsgreppet på H65 Höör. Game. Set. Men inte match… Via en makalös, vanvettig, osannolik och bragdartad vändning gick H65 ikapp och förbi. Semifinalserien mot LUGI är kvitterad: 1-1 i matcher.
– Bättre chans än så här får vi aldrig. Nu ska vi ta det här, frustade H65-tränaren Ola Månsson med vansinne i blicken.

Jättevändning i semifinalen mellan H65-Lugi (Radiosporten)
Lugi hade en sexmålsledning med 20 minuter kvar, då vaknade H65 och gjorde sju raka mål som utjämnar semifinalsserien till 1-1.

Vilken bragdvändning – däckat H65 reste sig (Kvällsposten)
Vilken supervändning av H65 Höör! När Lugi leder semifinalen med tio mål vaknar hemmalaget och svarar för en bragdartad upphämtning. Landslagets kantspelare Marie Wall är den definitivt däckar Lugi när hon skickar in 27-25 i slutsekunderna.

Lugi föll efter jätteras: ”Vi fick hybris” (Sydsvenskan)
Lugi tappade tio måls ledning i derbyt och föll mot H65. – Vi fick hybris, dundrade Lugitränaren Dragan Brljevic efter matchen.

Makalös upphämtning när H65 kvitterade (SVT Sport)
I inledningen av andra halvlek ledde Lugi den andra semifinalen med tio mål och såg ut att koppla greppet om finalplatsen. Men hemmalaget stod för en stark andra halvlek där slutsiffrorna skrevs till 27-25 till H65 Höör.

Bilderna:

Lämna ett svar