Lugi HF – H65 Höör – Semifinal 3/5 – SHE

Jag är nästan mållös. Till skillnad från H65. Som den obotliga pessimist jag är så satt jag och väntade på när Lugi skulle vända. Kanske när H65 fick Tollbring och Hvenfelt utvisade med tio sekunders mellanrum? Nähä? När Anna Olsson fick direktrött och Lugi satte påföljande straff? Inte då heller. Lugi kunde inte rå på en mur i målet och en fullkomligt glödhet Cassandra Tollbring idag. Men det var givetvis otroligt starkt jobbat av hela laget. Väldigt hårt och uppoffrande spel. Där ser man vad en dålig start kan betyda för en match. H65 gick snabbt upp till 0-3 och på de första 15 minuterna lyckades Lugi bara tre mål. Kan vi pausa Tollbring tills på lördag och sen trycka på play lagom till den avgörande europacupfinalen? Och sen konservera den formen och plocka fram den igen på tisdag? Det enda negativa med denna matchen är att nu måste jag fortsätta ha på mig mina röda strumpor i en vecka…

Målgörare:

Cassandra Tollbring 10, Sofia Hvenfelt 3, Marie Wall 3, Anna Johansson 2, Emma Rask, Jonna Linnéll, Emma Lindqvist, Anna Olsson, Ida Gullberg, Michaela Fransson

Artiklar:

H65 Höör knäppte LUGI – nära SM-final (Skånesport)
H65 Höör är en match, på hemmaplan dessutom, ifrån en SM-final. Cassandra Tollbring var helt fenomenal när hon ledde sitt lag till seger med 23-24 mot LUGI. – Lugna! Vi har inte vunnit ett skit ännu, påminner tränare Ola Månsson om.

Höör nära historisk SM-final (Aftonbladet)
Efter säsongen drar de utomlands. Men först ska Cassandra Tollbring och Jessica Ryde ta H65 till en historisk SM-final.

Cassandra Tollbrings skytte fick Lugi på fall (Skånska Dagbladet)
Sveriges kanske hetaste handbollsspelare just nu, Cassandra Tollbring, sköt Lugi i sank i den tredje SM-semifinalen, som slutade 23-24.. H65 Höör överraskade alla och kopplade grepp om finalbiljetten. Ola Månssons lag kan avgöra hemma på tisdag.

Lugi i brygga efter andra raka förlusten (Sydsvenskan)
H65 Höör chockade Lugi och leder nu med 2–1 i matcher i SM-semifinalen i handboll med chans att avgöra på hemmaplan på tisdag i nästa vecka.

Besvikelse i Lugi: “Som att vi inte riktigt trodde på det” (Sydsvenskan)
Hemmastarka Lugi darrade till och tappade greppet om matchbollen till SM-finalen i Malmö arena. Nu kan H65 Höör avgöra hemma på tisdag i nästa vecka.

Tollbring ledde H65 till seger (Svt Sport)
Lugi hade det tufft hemma mot H65 i den tredje handbollssemifinalen. Efter en jämn kamp segrade H65 med 24-23 och har nu 2-1 i matcher.

Lugi skulle stoppa Tollbring – misslyckades kapitalt (Kvällsposten)
Inför den tredje semifinalen mot H65 Höör hade Lugi en tydlig plan. Stoppa Cassandra Tollbring. Gästernas nyckelspelare briljerade och gjorde hela tio mål när Höör vann en riktig rysare. – Det kändes bra, så enkelt är det, säger huvudpersonen själv.

Bilderna:

This girl is on fire!

Lämna ett svar